Carros de Foc 2019

Carros de Foc 2019

  • Dates: 8 al 14 d'juliol
    12 al 18 d'agost
  • Durada: 7 dies
  • Preu: Des de 760€
  • Fitxa Tècnica

Dia 1: Arribada a Vielha

Trobada i brieffing amb el Guia. Posada en comú de la ruta i dels condicions meteorològiques.

Allotjament a Vielha.

Dia 2: Primera Etapa Carros de Foc

Partim des de Vielha a la Restanca, es troba a 2010 m d’altitud, al costat del llac de la Restanca, a 2007 m, represado i convertit en elembalse dels Lagos la Val d’Aran, que aboca les seves aigües en el Rius i s’uneix al Garona en Artiés. El refugi aquesta situat a l’oest del pic del Montardo, de 2837 m, i al nord-est del llac de Mar (2260 m), que desguassa en el llac de la Restanca, al costat del refugi, les aigües procedents del pic de Besiberri Nord (3009 m) i de la serra de Tumeneia (2783 m).

Desnivell: 650m / Distància: 6km / Durada: 4 hores

Allotjament en el refugi de muntanya de la Restanca

Dia 3: Segona etapa Carros de Foc

Continuem la nostra travessia cap al refugi de Joan Ventosa i Calvell, es troba a 2220 m d’altitud, al costat del llac Negre, a la vall de Boí, a la comarca de l’Alta Ribargorça (Lleida).

Accedim a ell pel nord des del refugi de la Restanca, una llarga etapa que travessa el serral de Contraix, el més alt de la ruta.

Desnivell: 600m / Distància: 6km / Durada: 4 hores

Opció: Ascensión Montardo 2830m

Allotjament en refugi de muntanya Ventosa i Calvell

Dia 4: Tercera etapa Carros de Foc

Avui partim camí al refugi de Saboredo, situat a 2310 m d’altitud, amb orientat al nord, a la comarca del la Val d’Aran. El refugi es troba en una lloma que separa els llacs de Baish (2240 m) i deth Miei (2280 m) molt prop de les Agulles de Saboredo (2626 m), en la capçalera de la vall de Ruda, per on passa la travessia de llarg recorregut GR-211.

Desnivell: 700m / Distància: 11km / Durada: 6/7 hores

Opció: Ascensión Tuc Ribereta 2675m

Allotjament en el refugi de muntanya de Saboredo

Dia 5: Quarta etapa Carros de Foc

Avui la nostra meta és arribar al refugi de Amitges, a 2380 m d’altitud, situat en el terme municipal de Espoen la província de Lleida, al costat del llac Gran de Amiges. Al nord del refugi es troba la serra de Saboredo i els pics de Saboredo (2829 m), Amitges (2848 m) i Bassiero (2903 m).

Desnivell: 400m / Distància: 6km / Durada: 4 hores

Opció: Ascensión Tuc Ratera 2840m

Allotjament en el refugi de muntanya de Amitges

Dia 6: Cinquena etapa Carros de Foc

Avui partim en la nostra última etapa de la travessia cap al poble d’Espot, una de les entrades al Parc Nacional d’Aigüestortes. Coneixerem els Encantants, dos pics emblemàtics situats dins d’aquesta àrea, la punta oest, (el Petit Encantat té una altitud de 2738 m i el gran Encantat una altitud de 2747 m, separats per una gran bretxa o gola de 2624 m). També coneixerem el estany de SantMaurici, situat a 1.910 m d’altitud, en el fons d’un circ glacial. Prop del llac, envoltat de boscos de pi negre i d’un bell paisatge de muntanya, està l’ermita de Sant Maurici (1841 m), un refugi militar (abandonat) i una presa hidroelèctrica.

Tarda lliure a Vielha

Desnivell: -1000m / Distància: 10km / Durada: 4 hores

Allotjament a Vielha

Dia 7: Vielha i retorn

Acomiadada i retorn. Dia lliure al Vall d’Aran.

Nota: L’itinerari pot realitzar-se en un sentit o un altre indistintament. Per raons de logística. Això no afecta a les visites que es realitzaran.

Els millors refugis de muntanya dins del Parc Naconal de Aiguestortes
Guia de muntanya acompanyant expert en la zona
incloem trasllats des de Vielha
Pensió completa durant els dies de travessia
Allotjament amb desdejuni en hotel a Vielha

El grup

Es tracta d’un grup de màxim 10 persones en el qual nosaltres anem unint viatgers fins a completar una sortida. Pots apuntar-te a qualsevol d’elles, independentment del número que sigueu. No s’apliquen suplements a viatgers individuals, ja que compartiran habitació.

Allotjament

En aquest viatge dormirem en allotjaments (hotel) amb habitació individual o doble amb bany privat les dues nits a Vielha i les 4 nits de ruta dormirem en refugis de muntanya amb habitacions i bany corpartidos.

Dietes

Inclou mitja pensió (desdejuni, pícnic i sopar) en els refugio de muntanya i allotjament amb desdejuni les nits en hotel a Vielha. En cas de tenir una al·lèrgia o intolerància alimentària el viatger ha de comunicar-lo en el mateix moment de la contractació del viatge. Tractarem que l’hotel on s’allotgen els viatgers pugui adaptar-se a la dieta.

Material i roba aconsellats

Al costat d’aquesta fitxa pots trobar el material aconsellat per a la ruta. No és necessari fer grans desemborsaments en compra de material; parla amb el teu agent i ell t’assessorarà.

Encara que el guia tindrà una farmaciola, cada viatger haurà de portar el que consideri necessari depenent de les seves patologies, casos personals, riscos, etc., la qual cosa haurà de comunicar al guia de forma privada.

Assegurar-vos de no sobrecarregar les motxilles, uns 10kg hauria de ser el pes ideal. Una motxilla massa pesada pot dificultar l’èxit de la ruta.

Els refugis de muntanya compten amb calefacció i fonguis nòrdiques/mantes, de manera que no és necessari portar sac de dormir. Es recomana portar un sac de cotó o de seda per a un màxim confort.

Programa de viatge

El programa pot variar per raons de meteorologia o condicions del grup. El Guia decidirà i comunicarà al grup qualsevol canvi del programa previst.

En els canvis del programa, el Guia procurarà mantenir el nivell de l’experiència sense costos addicionals, en cas de costos afegits, consultarà al grup

El teu agent t’indicarà els passos per a tramitar una reserva. Els nostres grups són limitats i reduïts i en el 2018 es van completar pràcticament totes les sortides.

Viatges relacionats

Inclou

Trasllats des de Vielha en l'inici i final de ruta. Veure apartat “Trasllats” (“Sobre el Viatge”).
6 nits d'allotjament (Veure detalls en l'apartat “Allotjaments”).
Allotjament i desdejuni en les dues nits d'hotel a Vielha. Pensió completa els dies de refugi. (excepte el pic-*nic del primer dia i sopar últim dia a Vielha), segons s'especifica en l'apartat “Dietes” (“Sobre el Viatge”).
Tots els transports esmentats com “inclosos” en el programa.
Guia acompanyant de llengua castellana, durant els dies de ruta.

No Inclou

Despeses derivades de la meteorologia adversa o del retard de vols o vaixells.
Menjars i sopars a Vielha
Tot el no especificat en “El viatge inclou”.